actueel

ADG dienstengroep wil Nederland vooruit helpen door samenwerking en inclusiviteit in de maatschappij te bevorderen. Waar een wil is, is een Wij. Daar geloven wij in. Om dat te realiseren, neemt ADG meerdere initiatieven – en dat blijft niet onopgemerkt. We zijn geregeld in het nieuws. Die berichten delen we hier graag.

Neem voor persvragen contact op met Sander Haas, manager PR & communicatie.
T  +31(0)6 11 07 99 72
E   s.haas@adgdienstengroep.com

 

Ron Steenkuijl van ADG dienstengroep unaniem herkozen tot voorzitter NCD

16 juni 2017

Tijdens de Algemene Vergadering van Leden van de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) is Ron Steenkuijl MBA, Directeur Corporate Affairs bij ADG dienstengroep, unaniem herkozen tot voorzitter van het bestuur van de NCD. Zowel Bestuur als Ledenraad van de NCD zien Ron in zijn rol als Voorzitter als 'essentieel' in het streven om leiderschap en toezicht in Nederland te blijven verbeteren.

 

De NCD zet zich sinds 1953 in voor de kwaliteit van leiderschap en toezicht in Nederland. De rode draad hierbij is positief en bewust leiderschap. De herverkiezing van Ron Steenkuijl is een bevestiging van die rode draad. "Ron is als geen ander bezig om zijn stempel te drukken op verantwoord ondernemerschap, met een open oor en oog voor de maatschappelijke dynamiek. Als we ergens behoefte aan hebben is het hebben van mensen die als voortrekker laten zien dat het ook echt kan en werkt. Ron is bij uitstek zo'n voorbeeld. We zijn dan ook bijzonder blij dat we hem als Voorzitter kunnen behouden", stelt Gert Askes, de voorzitter van de Benoemingscommissie en Ledenraad van de NCD.

 

Waar de NCD steeds nadrukkelijker de lead neemt bij de inspiratie en persoonlijke ontwikkeling van directeuren en commissarissen, is ook een actieve maatschappelijke betrokkenheid als vanzelfsprekend. Zelf zegt hij hierover: "Het is goed om te beseffen dat democratie geen kijksport is. Democratie is een participerend evenement, daar doe je aan mee. De kabinetsformatie laat zien dat er meer nodig is dan enkel politieke besluitvorming. Het toont aan dat binnen de huidige context directeuren en commissarissen meer en meer de verantwoordelijkheid dragen om de samenleving met elkaar te verbinden, verder te brengen om de tegenstellingen in de maatschappij weer met elkaar in balans te brengen in een florerende economie. Juist omdat op de werkvloer al deze belangen elke dag weer samen komen."

 

De komende jaren zal, wat Ron betreft, de NCD nog nadrukkelijker gaan bijdragen aan de verbetering van leiderschap en toezicht in Nederland, om daarmee in staat te zijn op alle relevante, wereldwijde, top 10 lijstjes te komen cq te blijven. Zoals de NCD dat al doet met spraakmakende opleidingen, een keur aan inspirerende events op landelijk en lokaal niveau, maar ook de certificering van commissarissen en het eigen TV programma Governance TV.

 

Naast zijn rol als voorzitter van de NCD is Ron ook Lid van de directie van ADG dienstengroep en Lid Raad van Toezicht MVO Nederland.

fiKks: Los geldzaken op voordat het geldzorgen zijn

24 maart 2017

In Nederland kampt 20% van alle huishoudens met problematische schulden. Dit gaat verder dan af en toe een betalingsherinnering. Het gaat hier om mensen die zelf niet meer uit de problemen kunnen komen. Ook binnen ADG dienstengroep zien we met (te) grote regelmaat dat er loonbeslagen worden gelegd bij onze collega’s. En dan ben je eigenlijk al te laat. Daarom heeft ADG dienstengroep fiKks ontwikkeld: een schuldenplatform dat mensen helpt met hun geldzaken voordat het geldzorgen zijn.

Lees meer

Van ik naar het nieuwe Wij

24 maart 2017

Achtste ADG Congres druk bezocht!

Kan de politiek wel denken in ‘wij’? Laten we de verschillen tussen mensen wel genoeg botsen voordat we ze wegmasseren? Wat is de impact van schuld op het ‘wij’ gevoel in de samenleving. Hoe zetten we ‘good business’ in om geld te verdienen en tegelijk de maatschappij te dienen? Hoe zet je een brein dat is gemaakt voor de bescherming van ‘ik’ aan tot ‘wij-denken’? Meer dan 700 relaties van ADG dienstengroep kregen in het Spant! in Bussum het antwoord.

Lees meer

AAFM en Asito tonen innovatiekracht in uniek project

21 maart 2017

Project The Dutch Mountains finalist World Changing Ideas Award Het project The Dutch Mountains is uitgeroepen tot finalist van de ‘World Changing Ideas Award’. Deze prijs is een initiatief van Fast Company, ‘s-werelds grootste progressieve zakelijke mediaplatform met een focus op innovatie in techniek, economie, leiderschap en design. Met de award eert het toonaangevende Amerikaanse magazine bedrijven, projecten en concepten die innovatieve en creatieve oplossingen bieden voor mondiale maatschappelijke problemen. Asito en AAFM Facility Management zijn trotse partner in dit unieke project.

Lees meer

ADG dienstengroep congres 2017: “Van ik naar het nieuwe wij”

7 februari 2017

Voor de achtste keer organiseert ADG dienstengroep het congres ‘Wat komt er op ons af?’ We leven in een periode waarin de belangstelling sterk op het eigen belang gericht is. Oude structuren, zoals vastomlijnde organisatiediagrammen met functiebeschrijvingen, de wekelijkse verenigingsavond en het lidmaatschap van een partij, vakbond of beroepsorganisatie, verdwijnen in hoog tempo. Het oude ‘wij’ heeft plaats gemaakt voor los-vaste verbanden, op die momenten dat het ons en de ander uitkomt. Lees meer

iemand.nl: eenvoudig boeken van particuliere schoonmaakhulp

19 december 2016

Particulieren hebben er een nieuwe, aantrekkelijke optie voor hun schoonmaakwerk bij. Met iemand.nl kunnen ze via de app of de website heel eenvoudig een betrouwbare, professionele schoonmaakhulp huren. Ze voeren postcode en tijdstip in en kiezen een van de beschikbare schoonmaakhulpen. Lees meer

MVO Nederland versterkt met Ron Steenkuijl

15 december 2016

Ron Steenkuijl, directielid van ADG Dienstengroep, is in januari 2017 toegetreden tot de Raad van Toezicht van MVO Nederland. Lees meer

Nationaal Integratiediner brengt via ‘het lekkere’ het werkplezier terug

12 oktober 2016

Het debat in de samenleving over migratie, inburgering en buitenlanders is verhard. Schoonmaakbedrijf Asito ontdekte welke gevolgen dat had voor haar medewerkers, die uit meer dan honderd landen afkomstig zijn. Het leverde ze stress op, het ziekteverzuim nam toe. Lees meer

Nieuwe YOUBAHN-app koppelt studenten en opdrachtgevers

8 september 2016

Online intermediair YOUBAHN heeft geen kantoren en geen intercedenten. Alle studenten die via YOUBAHN beschikbaar zijn, staan in een database. Via een app kunnen ze aangeven voor welke opdrachten ze beschikbaar zijn en wanneer en hoe vaak.
Opdrachtgevers voeren met de app hun criteria in. Ze krijgen vervolgens een overzicht van geschikte studenten, waar ze een keuze uit kunnen maken.

Taalkennis en cultuurkennis

15 augustus 2016

De Stichting van de Arbeid wil bedrijven en publieke organisaties ondersteunen in hun streven naar meer diversiteit op de werkvloer. Een belangrijk argument daarbij is dat bedrijven met een diverse personeelssamenstelling creatiever en innovatiever zijn en verschillende klantengroepen beter aan weten te spreken. Lees meerALLEEN ALS ER ÉCHT
IETS TE MELDEN VALT

Belangrijk nieuws over ADG en haar initiatieven kunnen we u ook per e-mail toezenden. Meld u hieronder aan, dan ontvangt u met enige regelmaat alle relevante updates.