Waar een wil is, is een Wij

Waar een wil is, is een Wij. Daar geloven wij in. En die wil is er. De wil om een eigen stem te laten horen. De wil om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan bedrijf, economie en samenleving. De wil om schouder aan schouder samen Nederland in een land te veranderen waar iedereen er gewoon bij hoort. De wil om ook buiten de eigen voordeur ieders talent te erkennen en te ontwikkelen: want niemand is gewoon, iedereen is bijzonder. ADG wil er toe doen in de samenleving, een voorbeeld zijn, een wegwijzer in de berm planten.

ADG bouwt dan ook aan een inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen meedoet en meetelt. Maar we willen nog meer: Nederland vanaf de werkvloer veranderen en sterker maken, met De Wil van de Werkvloer.

 

 

De Wil komt niet zomaar uit de lucht vallen. Achter onze visie zit een stevig fundament, dat we uitgewerkt hebben in een whitepaper. We laten zien welke problematiek er speelt in de samenleving en wat de impact is op individuele burgers. Daarnaast introduceren we een eerste versie van een praktisch model dat ons en anderen helpt om De Wil in de praktijk te brengen; een hulpmiddel om onze visie concreet te maken. De komende tijd gaan we verder met het verdiepen van dit gedachtegoed en gaan we de samenwerking aan met universiteiten om De Wil een nog wetenschappelijker fundament te geven.

button-dowload-whitepaper

 

Met ons programma De Wil jaagt ADG burgerkracht aan en initiëren we concrete projecten:

 

fiKks: Los geldzaken op voordat het geldzorgen zijn

Binnen ADG dienstengroep zien we met (te) grote regelmaat dat er loonbeslagen worden gelegd bij onze collega’s. En dan ben je eigenlijk al te laat. Daarom heeft ADG dienstengroep fiKks ontwikkeld: een schuldenplatform dat mensen helpt met hun geldzaken voordat het geldzorgen zijn.

www.wijgaanhetfikksen.nl

Nederlandse InclusiviteitsMonitor

Bedrijven staan voor de uitdaging hoe ze om moeten gaan met de verschillende culturen op hun werkvloer. De Nederlandse InclusiviteitsMonitor faciliteert wetenschappelijk onderzoek op dit gebied en ontwikkelt diversiteitsinstrumenten die werken.

nederlandseinclusiviteitsmonitor.nl

nationaal integratiediner

Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. Het Nationaal Integratiediner brengt mensen samen aan tafel en verbindt ze. Proef de kracht van het verschil!

nationaalintegratiediner.nl