Ron Steenkuijl van ADG dienstengroep unaniem herkozen tot voorzitter NCD

Tijdens de Algemene Vergadering van Leden van de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) is Ron Steenkuijl MBA, Directeur Corporate Affairs bij ADG dienstengroep, unaniem herkozen tot voorzitter van het bestuur van de NCD. Zowel Bestuur als Ledenraad van de NCD zien Ron in zijn rol als Voorzitter als 'essentieel' in het streven om leiderschap en toezicht in Nederland te blijven verbeteren.

De NCD zet zich sinds 1953 in voor de kwaliteit van leiderschap en toezicht in Nederland. De rode draad hierbij is positief en bewust leiderschap. De herverkiezing van Ron Steenkuijl is een bevestiging van die rode draad. "Ron is als geen ander bezig om zijn stempel te drukken op verantwoord ondernemerschap, met een open oor en oog voor de maatschappelijke dynamiek. Als we ergens behoefte aan hebben is het hebben van mensen die als voortrekker laten zien dat het ook echt kan en werkt. Ron is bij uitstek zo'n voorbeeld. We zijn dan ook bijzonder blij dat we hem als Voorzitter kunnen behouden", stelt Gert Askes, de voorzitter van de Benoemingscommissie en Ledenraad van de NCD.

Waar de NCD steeds nadrukkelijker de lead neemt bij de inspiratie en persoonlijke ontwikkeling van directeuren en commissarissen, is ook een actieve maatschappelijke betrokkenheid als vanzelfsprekend. Zelf zegt hij hierover: "Het is goed om te beseffen dat democratie geen kijksport is. Democratie is een participerend evenement, daar doe je aan mee. De kabinetsformatie laat zien dat er meer nodig is dan enkel politieke besluitvorming. Het toont aan dat binnen de huidige context directeuren en commissarissen meer en meer de verantwoordelijkheid dragen om de samenleving met elkaar te verbinden, verder te brengen om de tegenstellingen in de maatschappij weer met elkaar in balans te brengen in een florerende economie. Juist omdat op de werkvloer al deze belangen elke dag weer samen komen."

De komende jaren zal, wat Ron betreft, de NCD nog nadrukkelijker gaan bijdragen aan de verbetering van leiderschap en toezicht in Nederland, om daarmee in staat te zijn op alle relevante, wereldwijde, top 10 lijstjes te komen cq te blijven. Zoals de NCD dat al doet met spraakmakende opleidingen, een keur aan inspirerende events op landelijk en lokaal niveau, maar ook de certificering van commissarissen en het eigen TV programma Governance TV.

Naast zijn rol als voorzitter van de NCD is Ron ook Lid van de directie van ADG dienstengroep en Lid Raad van Toezicht MVO Nederland.