Van ik naar het nieuwe Wij

Achtste ADG Congres druk bezocht!

Kan de politiek wel denken in ‘wij’? Laten we de verschillen tussen mensen wel genoeg botsen voordat we ze wegmasseren? Wat is de impact van schuld op het ‘wij’ gevoel in de samenleving. Hoe zetten we ‘good business’ in om geld te verdienen en tegelijk de maatschappij te dienen? Hoe zet je een brein dat is gemaakt voor de bescherming van ‘ik’ aan tot ‘wij-denken’? Meer dan 700 relaties van ADG dienstengroep kregen in het Spant! in Bussum het antwoord.

nieuws-congres-2017Met een line up met journalist Frits Wester, antropoloog Daniëlle Braun, ondernemer Annemarie van Gaal, trendwatcher Ruud Veltenaar en neurowetenschapper Erik Scherder werd op een heel breed spectrum besproken hoe we kunnen transformeren van Ik naar het nieuwe Wij. Als individu, op bedrijfsmatig vlak, maar ook maatschappij breed. Dagvoorzitter Rens de Jong had gelukkig hulp van het publiek dat via de smartphone mee kon praten en vragen kon stellen aan de sprekers.

Ron Steenkuijl, directeur Corporate Affairs van ADG dienstengroep, presenteerde op het congres voor het eerst fiKks, een initiatief van ADG om burgerschuld aan te pakken. Hij schetste hoe fiKks de 20%(!) van de Nederlandse huishoudens met problematische schulden kan helpen door het betrekken van alle relevante stakeholders. Uitgaande van het positieve in plaats van de schuldvraag, op een eenvoudige manier bespreekbaar en behapbaar maken van schulden.

Bekijk de after movie. Voor degenen die op het congres aanwezig waren om nog even terug te kijken. Voor degenen die er niet waren om te zien wat ze hebben gemist. Tot volgend jaar!